piatok 18. apríla 2008

White Lion - Return Of The Pride

Vyznamni predstavitelia vlny hair-metalovych kapiel vydavaju comebackovy album. Posledny radovy studiovy pocin Mane Attraction uzrel svetlo sveta v roku 1991. V nasledujucom obdobi vychadzali iba vyberove a zive nahravky zoskupenia. Zostava sa az na spevaka Mike-a Tramp-a kompletne obmenila, co je na skladbach citit.
Nahravka zacina rytmickou a rozsiahlou kompoziciou Sangre de Cristo, s podarenym gitarovym riffom a temnou atmosferou. Druha az prehnane melodicka Dream znie dost pateticky a prekazaju mi aj dost vyrazne klavesy, bez ktorych by skladba mala ovela rockovejsi drive. Nasleduje typicky rock&rollovy song ako vystrihnuty z osemdesiatych rokov Lice Your Life. Na rad prichadzaju vyrazne, melodicke piesne Set Me Free a I Will, pre ktore tuto formaciu fanusikovia v osemdesiatych rokoch tak milovali. Dalsia temna skladba ma nazov Battle At Little Big Horn, s vybornym plechovym zvukom basgitary, s vybornym solom a patri urcite k vrcholom albumu. Nasleduje povinna balada Never Let You Go, ktoru poriadny hard-rockovy album jednoducho musi obsahovat. Pokracujeme so sviznou skladbou Gonna Do It My Way, so zborovym refrenom a s prepracovanou medzihrou. Predposledna piesen Finally See The Light sa nesie v bluesovom rytme a vyznacuje sa vyraznou melodiou. Zaver albumu patri nadupanej vecicke Let Me Be Me a bonusovej precitenej balade Take Me Home.
Novy album znovuobnovenej kapelky znie hutne a energicky, no obcas mi prekazali dost vyrazne klavesy a prilisna snaha o melodickost. Nic nove nam sice nestori z White Lion nepriniesli, no urcite potesili tie tisicky fanusikov, ktori si ich este z obdobia najvacsej slavy pamataju.

Hodnotenie 7,5/10

http://www.returnofthepride.com/

Žiadne komentáre: