sobota 5. apríla 2008

Bryan Adams - 11

Kanadsky spevak s typickym chraplakom posobi na hudobnej scene uz neuveritelnych 28 rokov. Za toto obdobie stihol nahrat 11 albumov, jeho piesne boli pouzite v mnohych filmoch a spolupracoval s roznymi vyznamnymi spevakmi a muzikantmi. Z jeho dielne pochadza mnozstvo hitov a najlepsie obdobie prezival koncom osemdesiatych a zaciatkom devatdesiatich rokov.
Novy album vznikal v poslednych dvoch rokoch v koncertnych satniach a bude podporeny aj turne s nazvom "11 koncertov, 11 miest". Skladieb na albume je ako inak 11 a su v strednych az pomalych tempach. Prvym singlom je skladba Tonight We Have The Stars, ktora je chytlava, no chyba jej stava. V takomto duchu sa nesie cely album. Su tu iste naznaky melodickosti, no napady akoby neboli dotiahnute do konca. V konecnom dosledku tak piesne zneju monotonne a po chvili zacne album nudit. Vyraznejsimi miestami nahravky su skladby : rytmicka Oxygen, pomalsia Broken Wings s melodickym refrenom, hymnicka Somethin´To Believe In a zaverecna precitena balada Walk on By miestami pripominajuca Boba Dylana.
Musim priznat, ze od Bryan-a Adams-a, okrem ineho aj socialneho aktivistu a vasniveho fotgrafa, som rozhodne ocakaval kvalitnejsie dielo, skladby aj po viacnasobnom vypocuti zneju jednotvarne a chybaju energicke hitovky typu Run To You, Summer Of ´69, ci Back To You. Tych par lepsich skladieb je na dobry album jednoducho malo...

Hodnotenie 5,5/10

http://www.bryanadams.com/

1 komentár:

Anonymný povedal(a)...

je to parada