sobota 12. januára 2008

Sebastian Bach - Angel Down

Byvaly frontman hardrockovej bandy Skid Row, ktora najvacsiu slavu prezivala zaciatkom devatdesiatych rokov, vydava solovy album. Ucinkoval v roznych predstaveniach na Broadwai, zucastnil sa viacerych projektov s mnohymi muzikantmi(Ted Nugent, Axl Rose, Jimmy Flemion...) a vystupoval dokonca v reality show, kde mal v priebehu 12 dni spolu s dalsimi zvucnymi menami muzikantov skladat hudbu. Po dlhych jedenastich rokoch od odchodu zo Skid Row, sa prepracoval k vlastnej nahravke.
Skladby na novinke maju masivny, hutny zvuk, k comu prispel producent Roy Ramirez, v hudobnej branzi znamy pod penom Roy Z. Produkoval zoskupenia Judas Priest, Halford ci Bruce-a Dickinson-a. Album zacina titulnou vypalovackou Angel Down s prenikavym spevom. V druhej skladbe You Don´t Understand zaujme uvodny gitarovy motiv a melodickost. Po tvrdej Back In The Saddle nasleduje svizna vecicka (Love Is) A Bitchslap. Stred albumu tvoria skladby v podobnom duchu, vyznacujuce sa najma tvrdymi riffmi, Stuck Inside, American Metalhead, Negative Light a Live & Die. Nasleduje prva balada By Your Side, ktora pripomina casy skladieb 18 and Life ci Wasted Time. Po nej prichadza napadita rockova vec Our Love Is A Lie. V dalsej skladbe Take You Down With Me, spev miestami pripomina Ozzy-ho Osbourne-a. Po skladbach Stabbin´ Daggers a tazkotonaznej, no zaroven melodickej You Bring Me Down nasleduje zaverecna balada Falling Into You s jemnymi vokalmi, z dielne metaloveho hitmakera Desmond-a Child-a, ktora dava skvelu bodku za albumom.
Celkovy dojem z nahravky je vyborny, pretoze znie moderne a tvrdo a urcite to nie je preslapovanie na mieste, na co sme od muzikantov z Bachovej ery zvyknuti.

www.sebastianbach.com

Hodnotenie 7,5/10

Žiadne komentáre: