streda 31. októbra 2007

Eagles - Long Road Out Of Eden

Po neuveritelnych 28. rokoch prichadza americka country-rockova legenda s novym albumom, comeback ako sa patri, co poviete. Material davali dokopy sest rokov a nahravka vychadza na dvoch nosicoch za cenu jedneho. Kapela ma za sebou bohatu historiu a do roku 1980 stihli vydat sest albumov. Potom prislo strnastrocne prerusenie cinnosti, ktore bolo zapricene nezhodami medzi hudobnikmi, ktore vyustilo az do bitky medzi gitaristom a bubenikom priamo uprostred koncertu v Long Beach. Po znovuobnoveni fungovania v roku 1994, kapela hlavne koncertuje a vydava iba zive alebo vyberove albumy najvacsich hitov.
Novinka zachytava muzikantov v plnej sile a okamzite po vydani sa v britskych rebrickoch albumov dostala na prve miesto. Mame na nej moznost pocut mix romantickych a precitenych skladieb so sviznejsimi. Na albume citit ukludnenie po burlivom obdobi, no zda sa akoby sa muzikanti ukludnili privelmi. Niektore skladby zneju monotonne a nezaskodilo by im viac stavy. K najsilnejsim miestam nahravky urcite patria skladby: uvodna, cisto vokalna piesen No More Walks In The Wood s prijemnou melodiou, chytlava How Long, ktora je aj prvym singlom, titulna, vyse desatminutova kompozicia Long Road Out Of Eden s prenikavou atmosferou a vynimocne energicka Somebody. Zvysok skladieb urcite nikoho neurazi, no nicim vyraznym nezaujme.
Na novom pocine sa este dalo urcite popracovat a casu na to mali pani z Eagles viac ako dost, no napriek tomu je to velmi prijemne pocuvanie.

www.eaglesband.com

Hodnotenie 7/10

Žiadne komentáre: